ОФЕРТИ Банско

16 оферти

Празнуване на 8 декември  Банско!

Банско – един от най – хубавите ни зимни курорти!

8 декември Банско

  Банско е един от най – известните ни зимни курорти. Намира се в подножието на Пирин планина, в близост до река Места. Градчето е разположено в национален парк Пирин. Намира се не далеч от София, Разлог и Благоевград. Не случайно много студенти избират да празнуват всяка година 8 декември Банско.

  Банско привлича много туристи не само с красива природа, но и с историческите си ценности. Можете да съчетаете празника 8 декември Банско и с посещение на забележителности наоколо, които са включени в стоте национални обекта за печат. Като например – тракийски гробници в близост – в местността Старо градище, средновековни църкви като Свети Георги и Свети Илия и други. В Банско може да видите старинна архитектура, героична история, автентичен фолклор, вековна култура, съхранени традиции и обичаи, специфична кухня, невероятен хумор и богата словесност.

   Освен всичко останало в Банско се намира и най – големият ски център в страната, с най – дългите ски писти, до 70 км. Ски центърът предлага и 16 км ски път, оборудван с машини за изкуствен сняг, свързващ високите части на курорта с града. Функционират още кабинкова въжена линия за 8 души, пет 4 седалкови лифта, един 3-седалков лифт, шест ски влека и десет детски ски. Най-високата точка за спускане със ски е 2560 м, а най-ниската 1000 м, като общата дължина на пистите и ски пътищата е 56 км. А ски сезонът е относително дълъг – от месец Декември до месец Май. Ако сте решили да празнувате 8 декември Банско , градът е изключително подходящ , и за почивка, и за прекрасни празнични дни. В града има изключителни места за разходка в природата, както и заведения за развлечение вечер. Хотелите в Банско са с красива архитектура и обзавеждане, и предлагат удобства и добро обслужване на своите посетители.

   Банско е не само известен със зимните си развлечения, а и с летните. Там се провеждат редица известни големи фестивали. Като например – Летен театрален фестивал, Джаз феста Пирин пее, бирен фест, фестивалът Пирин фолк, и много други.

В крайна сметка бихте направили наистина добър избор за празнуване на 8 декември Банско. Ако имате късмет всички писти да бъдат отворени за 8 декември Банско, може да видите –  Ски писти в Банско